Πίσσα και πούπουλα

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Δώσε μου ποσοστά και επικράτεια, δείξε μου τον γαλαζοπράσινο χάρτη, ψοφάω!

Οι Νουδού-και-Λάιτ έπεσαν 10 μονάδες από τις προηγούμενες ευρωεκλογές, έχασαν την Α' Θεσσαλονίκης μετά από Ν χρόνια, βρίσκονται στο 25% στη Β' Αθήνας, μπορεί τελικά να μην πάτωσαν στο -6% που έλεγαν τα exit-polls μεν, αλλά και το -4,5% βαρύτατο είναι. Σχεδόν 5, δηλαδή μια μούτζα παρά κατιτίς.

Οπότε μπήκε μπροστά η κασέτα: Το-πήρανε-το-μήνυμα-και-αν-γίνουνε-καλύτεροι (πολύ καλύτεροι, προσθέτουν γιατί το σκέτο καλύτεροι το ξόδεψαν στην προηγούμενη παραλαβή μηνύματος), θα-είναι-εκείνοι-οι-νικητές-στις-εθνικές-εκλογές.

Όταν βέβαια βγήκε ο ανυπαρκτότερος να μας πει ποιο μήνυμα πήρε, μας είπε ότι
οι Έλληνες πολίτες του ζητάνε να αντιμετωπίσει τη διεθνή κρίση! Ρε για δες μεγαλοϊδεατισμός ο ανυπαρκτότερος! Επομένως η σχετική επιδείνωση της θέσης της χώρας στην Ε.Ε., όπως π.χ. περίτρανα απέδειξε ο πανάκριβος δανεισμός, μάλλον σημαίνει ότι η διεθνής κρίση πλήττει... κυρίως την Ελλάδα.

Μας είπε επίσης ο ανυπαρκτότερος ότι πολλοί Νουδού-και-Λάιτ οπαδοί, νιώθουν πληγωμένοι από τις συμπεριφορές ορισμένων στελεχών. Ευαίσθητες ψυχές! Παρέλειψε βέβαια να λάβει το μήνυμα ότι οι υπόλοιποι Έλληνες νιώθουν καταληστεμένοι από τις απάτες ορισμένων υπουργών του.

Με δεδομένο ότι λάθος μήνυμα παρέλαβε πάλι ο ανυπαρκτότερος (τον φτύνουν κι αυτός νομίζει ότι βρέχει κατά το κοινώς λεγόμενο) και επιπλέον ότι η αντίστροφη μέτρηση για τον θλιβερό του θίασο έχει αρχίσει, το πιο πιθανό είναι ότι θα πέσουν σαν τις μέλισσες στο μέλι αλλά στο τέλος θα προσγειωθούν στην πίσσα και τα πούπουλα.


Και μετά τις στιγμές ευθυμίας που μας προσφέρουν αφειδώς οι Λάιτ (μπορεί και να γελούσαμε με την καρδιά μας, αν δεν κυβερνούσαν τη χώρα), ας πάμε και στον έτερο ηττημένο. Εδώ, θα μου επιτρέψετε να αλλάξω ύφος και να εκθέσω εν τάχει όσα καταλαβαίνω και όσα αδυνατώ να αντιληφθώ.

Καταλαβαίνω λοιπόν ότι ο ΣυΡιζΑ θεωρείται χαμένος παρότι αύξησε το ποσοστό του από τις τελευταίες ευρωεκλογές (ενώ για παράδειγμα, το ΚΚΕ καταγράφεται στους νικητές έστω και αν αντίστοιχα η δύναμή του μειώθηκε και μάλιστα σε εκλογές που το ευνοούν μια και μονοπωλεί σχεδόν την αντιευρωπαϊκή ψήφο). Και πράγματι έτσι είναι διότι τον ΣυΡιζΑ τον προσπέρασε μια μοναδική ευκαιρία.

Επίσης καταλαβαίνω ότι ο ΣυΡιζΑ από τη στιγμή που έκανε το δημοσκοπικό μπαμ, δέχτηκε επίθεση και από κόμματα αλλά και από ΜΜΕ. Και αυτό δεν θα πρέπει να λέγεται με παράπονο από εκπρόσωπους και φίλους. Πολύ απλά γιατί είναι αναμενόμενο. Όταν ένα μικρό κόμμα δείχνει καρφωμένο πάνω από το 15% για αρκετούς μήνες, τότε, είτε είναι ριζοσπαστικό όπως θέλει να λέγεται, είτε δεν είναι, οπωσδήποτε πάντως απειλεί με αποσταθεροποίηση το σύστημα.

Καλά ως εδώ. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως είναι δυνατόν σήμερα το βράδυ να βγαίνουν εκπρόσωποι του ΣυΡιζΑ στα κανάλια και να κάνουν ανοίγματα στο ΚΚΕ! Και για αυτό δεν διερωτώμαι σε μικροπολιτικό επίπεδο, είναι απολύτως θέμα ουσίας. Δηλαδή ας με διαφωτίσει κάποιος, τι σχέση μπορεί να έχει η Αριστερά και η Πρόοδος, ο Ριζοσπαστισμός και η Ανανέωση με τα αρχαία απολιθώματα και τα ιζηματογενή πετρώματα; Μια οποιαδήποτε σχεσούλα, τόση δα...

0 σχολίασαν: